Välkommen till Sunny Singers 2018-2019

 

SUNNY SINGERS

Sunny Singers är en tvåspråkig blandad kör vid Korsholms Vuxeninstitut. För närvarande har kören 17 sångare och vi välkomnar nya medlemmar i alla stämmor. Dirigent är Jenni Keltto, och som vår fasta ackompanjatör fungerar Roger Holmlund. Inför konserterna kallar vi in en basist, en saxofonist och en percussionist vid behov.

Det skall vara roligt att sjunga i kör, och det tar vi fasta på. Trevlig samvaro och gemenskap är våra motton. Vi strävar till att sprida sångarglädjen till publiken med en trevlig repertoar, som vi lättar upp med litet koreografi.

Repertoaren just nu består av filmmusik, till exempel signaturmelodier ur James Bond filmer och ABBA låtar. Vi sjunger också evergreens, jazz, sakrala och folkliga visor. På Alla Hjärtans Dag den 14 februari 2018 uppträdde vi med filmmusik tillsammans med Korsholm Big Band i Rewell Center i Vasa. På Första Maj  2018 uppträdde kören på Stundars i Solf. 

Vårt mål är att inspirera ungdomar att komma med i vår verksamhet och på så sätt trygga återväxten inom körmusiken.

Sunny Singers har under åren uppträtt på många olika scener i varierande sammanhang, i kyrkor, på ålderdomshem, på jul- och vårfester samt under en jazzkryssning till Umeå. Kören har samarbetat med Thomas Enroths körer i två Mors Dagskonserter samt i en stor välgörenhetskonsert i Närpes (målgrupp Syriens barn). Köreni har varje år uppträtt på Vasa Internationella Körfestival.

Jazz-konserter  tillsammans med Korsholm Big Band har varit intressanta utmaningar för kören. 

10-årsjubileumskonserten 19.3.2016  på Ritz i Vasa var höjdpunkten på körens 10-åriga verksamhet.